Edit Form People Picker Empty – Fixed with Workaround

Happy Friday everyone,

I wanted to let you know of a current issue that we are seeing in our SharePoint Foundations 2013 farms. Right now as far as I can tell this shows up if you have the July, August, or September 2014 CU added to your SharePoint Farm

You can read about it here:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/sharepoint/en-US/17db4d9a-590f-4d4d-ab83-9d7d50cf6e31/sharepoint-2013-july-2014-cu-people-picker-fields-empty-in-edit-forms?forum=sharepointadmin

The TL:DR version is the people picker is blank when you go and open an existing item in a list using the edit form. This is kind of a pain because we use this type of field EVERYWHERE in our farms.

I want to get the word out to as many people as possible at this point and my next plan is to open a support ticket with MS support.

Feel free to post more comments below and let me know what your experience is with this. As I have more details and a fix, I will post it here.

Thanks,

BJ

Update here is the workaround that I got from MS Support:

  • Went to the tasks list “Tasks”
  • Selected an existing item >> edit item
  • We were not able to edit the form
  • Went to site contents >> tasks >> settings
  • Went to library settings >> Advanced settings
  • Selected “NO” to Launch Forms in a dialog option
  • Went to tasks list “BI Tasks”
  • Selected an existing item >> edit item
  • We were able to edit the form
  • Went to site actions >> edit page >> web part >> Web Part Properties -> Activate Server Render option
  • Click Apply-> OK -> Stop Editing
  • Checked the item by editing it
  • We were able to see the name in Assigned to field.

Hope this helps, but would like to see it fixed so we don’t have to correct this all over the place…

Advertisements

SharePoint 2013 SP1 kb2817429 fixes Dashboard Designer issue

Greetings!

I thought I would add to the hoopla currently going on around Service Pack 1 for SharePoint 2013 which was released this week. If you haven’t got it yet, go get it now and test it out on your farms! You can find it here.

One quick thing I also wanted to mention that I have verified with SP1 is that when you install this update it does fix the Dashboard Designer not loading error that I wrote about in my last two posts here and here.

One other tidbit I did notice after I patched my farms is that when you go into Central Administration and look at the patch numbers it erases all the annoying list of patches or cumulative updates applied to your farm previously. Kudos to the team for implementing this!

So a farm like this (Pardon the 2010 reference, I didn’t have a good 2013 one):

clip_image001

After the 2013 SP1 Install will look all nice and neat like this:

clip_image002

Enjoy and happy patching everyone!

-BJ

December 2013 CU for SharePoint 2013 still has Dashboard Designer problem

KB2850024

Happy Friday again SharePoint folks! I bring you good tidings of joy in this holiday season, but all of this doesn’t come without a lump of coal from the world of SharePoint 2013.

According to this article put out:

http://blogs.technet.com/b/stefan_gossner/archive/2013/12/20/december-2013-cu-for-sharepoint-2013-has-been-released.aspx

The December 2013 CU for SharePoint 2013 has been released, but unfortunately for those of us looking for this CU to fix the broken Dashboard Designer that was a result from the October 2013 CU for SharePoint 2013, it isn’t going to happen.

I guess we all must still dream of Service Pack 1 coming hopefully next year. I hope this does get fixed eventually because if you are like me and have a Business Intelligence effort going on at your company and you use SharePoint 2013 for it, Dashboard Designer is kind of critical in this effort.

So if you are going to update your farms, feel free to, but be warned that DD is not going to function after you install it.

Everyone have a Merry Christmas and a Happy New Year! Smile

-BJ