ChattPAC wrap up

I wanted to take some time and just thank everyone who came to hear me talk about SharePoint today at the Chattanooga Portals and Collaboration user group.

I really enjoyed the stories that we all shared and some of the ideas we threw around to get more people talking about SharePoint in our corner of the woods.

If you have any questions or would like to see this talk given again, let me know. I really did enjoy giving it and I hope I can tweak it a bit and give it to another group soon in the future.

Thanks!

BJ

You can find my slides at http://slidesha.re/1qqCc1L

I also have a set of links I will try to post here as well.

Edit Form People Picker Empty – Fixed with Workaround

Happy Friday everyone,

I wanted to let you know of a current issue that we are seeing in our SharePoint Foundations 2013 farms. Right now as far as I can tell this shows up if you have the July, August, or September 2014 CU added to your SharePoint Farm

You can read about it here:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/sharepoint/en-US/17db4d9a-590f-4d4d-ab83-9d7d50cf6e31/sharepoint-2013-july-2014-cu-people-picker-fields-empty-in-edit-forms?forum=sharepointadmin

The TL:DR version is the people picker is blank when you go and open an existing item in a list using the edit form. This is kind of a pain because we use this type of field EVERYWHERE in our farms.

I want to get the word out to as many people as possible at this point and my next plan is to open a support ticket with MS support.

Feel free to post more comments below and let me know what your experience is with this. As I have more details and a fix, I will post it here.

Thanks,

BJ

Update here is the workaround that I got from MS Support:

  • Went to the tasks list “Tasks”
  • Selected an existing item >> edit item
  • We were not able to edit the form
  • Went to site contents >> tasks >> settings
  • Went to library settings >> Advanced settings
  • Selected “NO” to Launch Forms in a dialog option
  • Went to tasks list “BI Tasks”
  • Selected an existing item >> edit item
  • We were able to edit the form
  • Went to site actions >> edit page >> web part >> Web Part Properties -> Activate Server Render option
  • Click Apply-> OK -> Stop Editing
  • Checked the item by editing it
  • We were able to see the name in Assigned to field.

Hope this helps, but would like to see it fixed so we don’t have to correct this all over the place…

Hey everybody! Come out and join me for lunch and SharePoint

It finally happened. I am taking the plunge and agreed to do my first user group presentation. Believe you me, I am just as nervous thinking about it as you are. But I am also very excited at the opportunity.

I will be presenting “SharePoint Campfire Stories” on September 23rd from 11:30am until 1pm at the Small Business Development Center. Come on out and let’s share funny, sad, and maybe even interesting things I have run across in my 6 years as a SharePoint admin.

There will be something for everyone here. I will try to cover things that can help beginners new to SharePoint as well as those of us who have a few battle scars in the war of SharePoint.

My general outline will be on general gotchas and other fun and interesting experiences that I have seen while installing, maintaining, and of course patching and maintaining SharePoint from old versions like Wssv2, all the way up to SharePoint 2013.

Everyone is in for a treat because I recently finished a migration for SharePoint 2013 Foundations that I have some tips to share as well.

Go here for a signup

https://www.eventbrite.com/e/chattpac-user-group-lunch-9232014-tickets-13033933847

If you have any questions, feel free to let me know through the comments below or send me a tweet @bjfentress.

Thanks and see you there!

-BJ